• +389 71 475 190
 • info@frb.mk
 • Bojanë, Saraj / Republika e Maqedonisë së Veriut
Untitled-1

🍇

Lajme

Edicioni i 7-të i Festivalit të Rrushit Bojane është një festë madhështore e trashëgimisë së vreshtarisë së fshatit Bojanë. Bashkohuni me ne për një ngjarje ngazëllyese që përmban kënaqësi me temën e rrushit, ekspozita kulturore dhe një ndjenjë të ngrohtë mes njerëzve të këtyre viseve.

7

Edicione

Bojanë

Për Vendin

 

 

Vendi magjepsës i Festivalit të Rrushit Bojanës është Sheshi i fshatit Bojanë i vendosur në zemër të fshatit piktoresk. I harlisur me gjelbërim të gjallë, sheshi nxjerr një ambient të ngrohtë dhe tërheqës. I rrethuar nga kafeteritë simpatike lokale, ai bëhet një qendër e gjallë ku vizitorët dhe vendasit mblidhen për të festuar trashëgiminë e pasur të vreshtarisë. Atmosfera e gëzueshme e sheshit, e stolisur me dekorime me temë rrushi, rezonon me frymën e unitetit dhe komunitetit, ndërsa të gjithë mblidhen për t'u kënaqur me festimet. Mes bukurisë piktoreske dhe aromës së kafesë së sapokrijuar, Festivali krijon kujtime të dashura, duke ndërthurur traditën, kulturën dhe gëzimin e pastër të rrushit.

Festivali i Rrushit ndër vite

Edicioni i 7 - 2023

Po, Sheshi i Madh është i aksesueshëm për të gjithë vizitorët. Ne kemi marrë masa për të siguruar që vendi të jetë i përshtatshëm për karriget me rrota dhe i përshtatshëm për individët me sfida të lëvizshmërisë.
Fshati Bojanë është i lidhur mirë dhe lehtësisht i aksesueshëm. Mund të përdorni transportin publik të autobusëve të qytetit me numër 56 që qarkullon në çdo orë nga qendra e Shkupi në Qendër të Bojanës, ose mund të shfrytëzoni shërbimet e taksive ose automjetin tuaj privat për të mbërritur në vend.
a zona të caktuara parkimi pranë Sheshit ku vizitorët mund të parkojnë automjetet e tyre gjatë Festivalit. Stafi ynë i dobishëm do t’ju udhëheqë në vendet më të afërta të parkimit për të siguruar një përvojë të qetë dhe të përshtatshme.

Festival Map

Video

🌱Fuqizimi i fshatit Bojanë

Fuqizimi i fshatit Bojane nëpërmjet bujqësisë së qëndrueshme dhe angazhimit të komunitetit

🤝 Përkrahje për bujqit

Krijimi i Kooperativës Bujqësore KOOPERATIVA për të mbështetur fermerët vendas dhe për të promovuar praktikat organike.

🍇 Festojmë Festivalin e Rrushit

Festa e trashëgimisë së pasur të vreshtarisë së Bojanës në Festivalin e Rrushit Bojanë.

💼 Nxitja e rritjes ekonomike

Nxitja e rritjes ekonomike dhe shkëmbimit kulturor në zemër të Bojaniës.

🏺Ruajtja e traditave

Ruajtja e traditave dhe ushqyerja e inovacionit për një komunitet të gjallë në Bojanë.

🤗 Së bashku për mrrekullitë e Bojanës

Bashkimi i vendasve dhe vizitorëve për të përjetuar magjinë e rrushit dhe kulturës së Bojanës

Regjistroju në bazën tonë me adresën tënde të mailit

Agenda

EventTimeDescription
Pre-Kids Festival10:00 AM - 12:00 PMWelcome all families and children to the Pre-Kids Festival area. Enjoy various fun activities, games, and interactive stalls for children. Face painting, balloon twisting, and other exciting attractions. Provide light refreshments and snacks for kids and their parents.
Street Food Preparation12:00 PM - 4:00 PMLocal vendors and food stalls start preparing delicious street food for the festival guests. Aromas of traditional Macedonian dishes fill the air, building anticipation for the main event.
Grapes Festival Opening4:00 PM - 4:15 PMFestival gates open to the public. Guests are welcomed to the festival square with traditional music and dance.
Moderator's Introduction4:15 PM - 4.30 PMThe festival's moderator takes the stage and welcomes everyone to the event. Briefly introduces the significance of the Grapes Festival in Bojane.
Speeches4:30 PM - 5:00 PMDignitaries and local representatives give concise speeches about the cultural importance of grapes and the festival. Highlight the historical background and traditions related to grape cultivation in the region. Emphasize the value of preserving and promoting Macedonian cultural heritage.
Folk Dance Performances5:15 PM - 6:00 PMThree vibrant folk dance associations from the local community showcase their traditional dances. Dazzling costumes, captivating music, and energetic performances.
Sponsor's Prize Award6:15 PM - 6:45 PMAcknowledge and thank the festival sponsors for their support. Present awards to sponsors and express gratitude for their contribution.
Musical Entertainment6:45 PM - Until LateLive music performances featuring artists and bands. A mix of contemporary and traditional music to keep the festive spirit alive.

folësit FRB

 

 

Agim Selami

ZIP Institute

Vjollca Berisha

Ministria e Bujqësisë

danela arsovska

Qyteti i Shkupit

Julian Vasallo

Delegacioni i BE-së në Shkup

Blerim Bexheti

Komuna e Sarajit

Bekim Rexhepi

Ministria e Transportit dhe Lidhjeve

florian qehaja

Ambasada e R. së kosovës

Fexhri Selami

Kooperativa Bujqësorë e Bojanës

Paketi për individë

20+€

20/2000

 • Mbështetje për festivalin

Paketi i kompanive lokale

199€

199/2000

 • Logo në maica të vullnetarëve
 • Logo në portën e festivalit

Paketi për biznese të mëdha

999€

999/2000

 • Logo në maica të vullnetarëve
 • Video reklame në rrjete sociale
 • Logo në mirënjohje
 • VIP ulëse

Paketi për institucione,organizata, fondacione

1990€

1990/2000

 • Logo në maica të vullnetarëve
 • Logo në mirënjohje
 • Video reklamë në rrjete sociale
 • Mirënjohje speciale
 • Fjalim para publikut
 • VIP Ulëse

EJA TË BËJMË FESTIVALIN MË TË BUKUR

Me plotësimin e kësaj forme, ju aplikoni për të qenë vullnetarë i edicionin të sivjetëm të Festivalit të Rrushit

Bëju vullnetar

 

 

  Translate to 🇬🇧 or 🇲🇰 »