• +389 71 475 190
  • info@frb.mk
  • Bojanë, Saraj / Republika e Maqedonisë së Veriut
Lajme
Puset e vreshtave të Bojanës me panele solare

Puset e vreshtave të Bojanës me panele solare

🌱 Lajm emocionues nga Kooperativa Bujqësore e Bojanës! 🌍

Jemi të entuziazmuar të njoftojmë se më 19 dhjetor 2023, Kooperativa Bujqësore, së bashku me Eco Life Gevgelija dhe Ekovita OJQ NGO Negoino, nënshkruan marrëveshje për mbështetje financiare brenda programit gjithëpërfshirës nga CDI Maqedonia – Irz Maqedonia. Kjo nismë synon të rrisë ndërgjegjësimin për përdorimin e energjisë së rinovueshme dhe të nxisë zhvillimin e komuniteteve të energjisë.

Granti i dhënë Kooperativës i dedikohet investimit të një sistemi solar, i projektuar në mënyrë strategjike për të furnizuar energji elektrike të gjeneraur nga dielli për pompat e ujit të vendosura në puset ekzistuese, të cilat do ta përçojnë ujin në sistemin e ujitjes i cili poashtu do të investohet në parcelën vreshtare të zgjdhur. Fillimisht, vreshtari Resul Sejfullahi është i përzgjdhuri i Kooperativës ku do të kryhen këto investime.

🌐 Komunitetet fituese të energjisë:

  1. ECO LIFE Gjevgjeli
  2. Ekovita Ngo Negotinë
  3. Kooperativa Bujqësore e Bojanës

🎉 Ky program fillestar është bërë i mundur përmes mbështetjes bujare të Fondacionit Gjerman të Mjedisit DBU, duke nënvizuar rëndësinë e bashkëpunimit global në praktikat e qëndrueshme të energjisë.

Ndërsa festojmë mbështetjen nga Fondacioni Gjerman Mjedisor DBU dhe programi më i gjerë CDI Maqedoni – IRZ Maqedoni, Kooperativa është e vendosur të udhëheqë rrugën në demonstrimin e fuqisë transformuese të energjisë së rinovueshme në bujqësi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to 🇬🇧 or 🇲🇰 »